Als een collega een melding geeft dat een bestand in Excel niet geopend kan worden met onderstaande foutmelding:

Dan ga je naar de server waarop de gebruiker is ingelogd (in dit voorbeeld gaat het om de RDS4).

In de map \\rds4\c$\Cache\Program\Excel 2007 horen twee bestanden te staan waaronder opt-excel.xlam.

Als bovenstaande melding verschijnt dan staat er nog een opt-excel.xlam wat wordt opengehouden.
Dit bestand veroorzaakt de foutmelding en nadat het openstaande bestand wordt verwijdert zal ook de foutmelding verdwijnen.